Tijd is geld, focus en succes.

Drukke ondernemers zijn minder succesvol.
– 3 stappen om dit te voorkomen –

Je herkent dat wel, je wordt geleefd door de waan van de dag en ben de hele dag door brandjes aan het blussen. Je hebt werk te veel en je heb tijd tekort. Hierdoor kom je ook niet meer toe aan belangrijke vraagstukken voor de toekomst van je bedrijf. Er zijn 3 stappen die je direct kunnen helpen om zelf weer in control te komen, succesvol te zijn en focus te houden.

MKB ondernemer: focus op continuïteit, resultaat en groei.

Focus?
Nu, in deze moeilijke, onzekere tijd?

Je hebt wel wat anders aan je hoofd, je wordt geleefd door de waan van de dag en een virus dat grip op alles en iedereen probeert te krijgen.
Daardoor kom je nauwelijks meer toe aan belangrijke vraagstukken voor de (nabije) toekomst. Hoe zorg je ervoor dat jouw resultaten op niveau blijven en de continuïteit van je bedrijf gewaarborgd blijft in de huidige, sterk veranderende en steeds verder digitaliserende wereld?

Persoonlijk leiderschap, een sterke basis!

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Je bewust te zijn van jouw eigen talenten, kwaliteiten, zwakke kanten en mogelijke valkuilen. Zodat je inziet wat nodig is om optimaal te kunnen functioneren en doelen gerealiseerd worden door geloof in eigen kunnen en gebruik van eigen talenten en passies.

Leidinggevende in verandering, de slaag- of faalfactor?

Als iets ons in deze Corona tijd duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat Covid-19 een echte gamechanger is. Organisaties hebben te maken, nu en zeker ook na de crisis, met nieuwe inzichten, nieuwe uitgangspunten en een andere publieke opinie over organisatiegedrag en over winstoptimalisatie. En dit bovenop het anticiperen op de snelle technische ontwikkelingen en duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Hoe leidt je dit in goede banen?

Welke koers vaart jouw team?

Een duidelijke richting, ook dan zijn onderlinge afstemming en verbinding cruciaal. Wat geeft jouw kompas aan? Welke richting gaat jouw organisatie of team op?
En hoe krijg je iedereen echt in beweging en, niet onbelangrijk, in de juiste richting? Het doet mij denken aan mijn militaire diensttijd, in de tijd dat vrijwel iedere jongen nog op moest komen voor zijn nummer. Met vijf mede-soldaten in de dop werd ik ‘s nachts gedropt ergens in het donkere bos. Een kompas was het enige hulpmiddel dat wij mee kregen.

Verbinding in coronatijd is een beroep op leiderschap!

In deze tijd van corona is hét woord dat je in iedere organisatie hoort: verbinding. “We moeten met z’n allen in verbinding blijven”, hoor je dan. Wat bedoelen we dan eigenlijk?

De psycholoog Brown omschrijft het als: “De energie tussen mensen als ze zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen; wanneer ze kunnen geven en ontvangen zonder oordeel.” De energie die Brown beschrijft is ook hard nodig. Het besef is groot, de uitdaging duidelijk: hoe helpen we elkaar en het bedrijf deze corona-periode door?

Anders denken, anders doen, gelukkiger en succesvoller!

“Anders denken, anders doen, gelukkiger en succesvoller! In de kern is dit waar het om draait. Zonder anders te gaan denken, zul je niet anders doen. En geluk –
dat wat je iedereen wenst – is een bewezen cruciale factor tot succes.

Het bestaansrecht van organisaties uit zich in waardecreatie. Voor de klant, voor de maatschappij, voor de  medewerkers, voor de organisatie. Hoe werkt dit? Hoe kom je tot optimale waardecreatie en bied je tegelijkertijd het hoofd aan de (maatschappelijke) uitdagingen nu?