Persoonlijk leiderschap, een sterke basis!

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Je bewust te zijn van jouw eigen talenten, kwaliteiten, zwakke kanten en mogelijke valkuilen. Zodat je inziet wat nodig is om optimaal te kunnen functioneren en doelen gerealiseerd worden door geloof in eigen kunnen en gebruik van eigen talenten en passies.

En dát is de basis voor sterk leiderschap. Hoe goed ben jij in staat anderen te stimuleren en inspireren? Om de motivatie, betrokkenheid en prestaties te versterken? Wanneer was jouw laatste zelfreflectie op jouw leiderschapsstijl en effectiviteit?

Hoe geef jij vorm aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Wist je dat ruim 80% van de succesvolle managers en ondernemers al jaren gebruik maken van een coach?

Belangrijke kenmerken leidinggevende

Om optimaal te functioneren als leidinggevende dien je je bewust te zijn van jouw rol als voorbeeldfunctie. Daarbij is niet alleen wat je zegt van belang maar meer nog wat je doet. Authenticiteit is daarbij belangrijk, ben je jezelf? Hoe draag je de visie uit? Krijg je daarmee jouw medewerkers echt mee?

Medewerkers zijn meer en meer toe aan zelfverantwoordelijkheid. Hoeveel vertrouwen geef jij hen? Is dit terug te zien in de eigen verantwoordelijkheden en de mate van autonomie die je ze gegeven hebt? En als dat zo is hoe weet je dit dan te combineren met jouw regierol in het realiseren van resultaten en het verbeteren van prestaties? Een rol waarbij gevraagd wordt om actie- gerichtheid en resultaatgerichtheid.

Een effectieve leiderschapsstijl

Hoe weet jij in dit krachtenveld toch te motiveren en inspireren? Welke stijl van communiceren helpt jou daar het beste bij? Wat maakt jou nu tot een effectieve leidinggevende? Er is al zoveel theorie over leiderschap, maar in de praktijk komt het er op neer dat je in jouw stijl een balans heb weten te vinden tussen kaders, richtlijnen en instructies aan de ene kant en autonomie en verantwoordelijk van de medewerkers aan de andere kant. En dat je dit op een inspirerende en motiverende wijze weet over te brengen.

Succesvol blijven, ook in tijden van verandering

Door veranderingen in de machts- en afhankelijkheidsrelaties veranderen ook gedrag en houding. Dit dwingt tot anders organiseren. Blijvend succes komt niet aanwaaien, daar moet je aan blijven werken, blijven investeren in ontwikkeling.

Een coach kan jouw helpen continue gericht te zijn op je persoonlijke ontwikkeling en groei waardoor je doelen beter zal bereiken. En ondersteuning bieden bij het steeds verder (her)ontdekken en ontwikkelen van jouw eigen talenten en vaardigheden die de grip op jouw handelen en daarmee jouw persoonlijke effectiviteit zullen vergroten. Passend bij jouw levensfase en aansluitend op het professionele speelveld waar jij je bevindt.

Wil jij ook een succesvolle coach om zelf nog succesvoller te worden?

Bel: 06 – 51 48 76 66 of mail ron.offerman@qimens.nl

Ron Offerman

#persoonlijke ontwikkeling #coaching #leiderschap #groei #succes