Boeien, binden & behouden

Praktische Strategieën voor Duurzame Betrokkenheid

In het midden- en kleinbedrijf is het vinden en behouden van geschikt personeel een enorme uitdaging, vooral door de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Dit boek biedt praktische inzichten en lessen uit de afhandeling van het faillissement van DSB Bank, waarbij medewerkers ondanks grote onzekerheden toch betrokken en gemotiveerd bleven.

In dit boek lees je hoe je je medewerkers kunt boeien, binden & behouden.

Wat je eruit haalt:

  • Motiveren van Medewerkers: Strategieën om medewerkers die aanvankelijk demotivatie voelden, om te zetten in waardevolle teamleden.
  • Verbondenheid Versterken: Hoe het aanwakkeren van verbondenheid binnen het team en met het proces essentieel is voor succes.
  • Behoeftegericht Coachen: De cruciale rol van coaching en sturing op maat bij het ontwikkelen van medewerkers.
E-book Boeien binden en behouden

“Begrijpelijk en educatief, voor het mkb zeker interessant Het boek leest vlot en verveelt zeker niet. De opbouw van het boek is goed gekozen met een zinvolle afsluiting met vragen per hoofdstuk. Goede afwisseling tussen theorie, anekdotes en leerpunten. Een juiste lengte waardoor het blijft boeien.” 

Over Qimens

Qimens verenigt passie (Qi) en menselijkheid in het hart van ondernemerschap, gericht op het in topvorm brengen van ondernemers, organisaties, en medewerkers. Onze aanpak, geworteld in vier basiswaarden—bevlogenheid, betrokkenheid, betekenisvolheid en het vermogen om te bereiken—streeft naar transformatie door anders te denken en te handelen. Wij specialiseren ons in leiderschap, organisatieverbetering, en groei, met programma’s op maat voor ambitieuze ondernemers, leidinggevenden, managementteams, en ZZP’ers, allemaal gericht op kleine stappen met een grote impact.

Klanten die je voorgingen