Hi! Ik ben Qimens, ook wel

Ron Offerman

Scherp op de inhoud, verbindend in de relatie, immer resultaatgericht.

Over RON

Ik ben opgegroeid in Uithoorn, onder de rook van Amsterdam. Inmiddels woon ik al jaren in Enkhuizen met mijn vrouw, vier kinderen en een eigenwijze teckel. Ik ben sportief aangelegd en in de loop der jaren heeft judo en acrobatische rock-‘n-roll plaatsgemaakt voor hardlopen en bootcamp. Mijn hotelschoolachtergrond verklaart mijn liefde voor lekker eten en passie voor wijn.

Coachen – van judomat tot hotellerie

Coachen loopt als een rode draad door mijn leven. Aanvankelijk ging dit min of meer ongemerkt, maar als snel werd ik me bewust van mijn effect op anderen. Hetzij tijdens judotrainingen, als coach langs de lijn bij het voetbalteam of in de hotellerie, waar het draait om personeel coachen en gasten begrijpen. In contact met ondernemers heb ik later, in alle rollen die ik vervulde, altijd de ideale balans gevonden tussen mens- én resultaatgericht.

Er is nog nooit iets groots bereikt zonder enthousiasme

Ralph Waldo Emmerson

In een vogelvlucht

Mijn carrière bestaat uit drie fases. 

Ik werkte twaalf jaar in de hotelwereld waar ik allerlei – grote – afdelingen op managementniveau heb aangestuurd. 

Vervolgens tien jaar diverse directiefuncties in de financiële dienstverlening, de tijd waarin ik ook mijn executive MBA behaalde.

Vanaf 2010 startte ik als businesscoach, gericht op mkb-bedrijven. Heel divers van agrarische bedrijven tot de financiële sector, van de bouwsector tot IT en multimediabedrijven. 

Sinds 2018 focus ik me vooral op ondernemers met groei- en ontwikkelingsvraagstukken. De laatste jaren vraag ik of klanten mij willen waarderen met een cijfer. 

Dat cijfer is steevast een 9+.

Waarom anders

Met mensen voor mensen

Ondernemen betekent: mét mensen iets bereiken vóór mensen. Voor mij houdt dat in dat ik resultaatgericht ben, maar ook bevlogen wil zijn, en áltijd van betekenis. Het geeft iedere keer weer een voldaan gevoel als ik merk dat ik klanten heb geholpen succesvoller en gelukkig te worden.

Verbinding en resultaat

Ik omschrijf mezelf als betrokken, toegankelijk en iemand met gevoel voor humor. Als coach ben ik altijd op zoek naar persoonlijke verbinding en heel resultaatgericht. Daarin is betrouwbaarheid voor mij essentieel. 

Succesvol zijn

Met de lancering van mijn boek Boeien, binden & behouden – 7 pijlers voor succesvol mensgericht ondernemen laat ik zien wat ik te vertellen heb. Hoe kun je jouw mensen begrijpen en boeien zodat ze ambassadeurs van je bedrijf blijven. Dat vergt gezond en krachtig leiderschap, internal branding in action en weten aan waar exact je focus moet liggen om te groeien.

Onze werkwijze

Kennismaken

Het begint met kennismaken, contact leggen en wederzijds vertrouwen opbouwen. Dat kennismaken doe ik bij voorkeur bij jou op de werkvloer.

Ontdekken

Daarna gaan we ontdekken, waar zit nu écht de pijn? Vaak zit die op een andere plek dan waar je als ondernemer in eerste instantie aan denkt.

Plannen

Vervolgens maak ik een plan. ‘Als dít is wat je wilt, dan is dít mijn visie en kunnen we op déze manier aan de slag. Zie je dat zitten?’

Wat anderen zeggen

Lifechanging, Ron is een super mens/coach. Door meerdere sessies te doen met Ron heb ik een fundament kunnen leggen waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds super veel profijt van heb, zowel zakelijk als privé. We hebben nog altijd periodiek sessies. Even sparren, feedback krijgen, tips en tricks. Een soort Coaching APK. Hierin weet Ron mij altijd weer de juiste vragen te stellen en op een positieve manier ter triggeren. Ik beveel hem van harte aan!

Daan

Sales manager

Coaching op basis van persoonlijke aandacht. Ik ben naar volle tevredenheid gecoached. Er werd mij een duidelijke spiegel voor gehouden bij punten die een mogelijke belemmering voor mijzelf konden zijn. Ik heb anders naar mijzelf leren kijken en heb hierop mijn visie aangepast. Ik kan iedereen een dergelijk coaching traject bij Ron aanbevelen.

Monique

Directie secretaresse

Geweldige samenwerking om leerlingen een unieke leerervaring buiten de school te bieden. Ron biedt met veel energie en enthousiasme de leerlingen van de RSG Enkhuizen een stage buiten de school. Hij zorgt voor de verbinding tussen de school en het Zuiderzeemuseum. Hij coacht de leerlingen en het begeleidingsteam. Ron creëert een uitdagende leeromgeving waarin begeleiders en leerlingen skills kunnen verwerven die in het reguliere onderwijs onderbelicht blijven. Ron biedt jongeren in onze regio een unieke leerervaring waarbij zij zichtbaar groeien.

Eugène

Bestuurder middelbare school

Ron is ervaren en voelt zaken feilloos aan, kenmerkend voor hem zijn plezier, oprechtheid en kwaliteit. Hij is een fijne gesprekspartner en coach. De “journey of learning” is oneindig en plezierig met Ron. Voor iedereen die zich wil blijven ontwikkelen is hij van harte aan te bevelen.

Ilse

Projectmanager

Ron is een strategische partner die met volle verantwoordelijkheid bijdraagt aan de ontwikkeling en continue verbetering van onze organisatie. Belangrijk aandachtspunt voor ons is daarbij de verbinding onderling en de binding met de organisatie.

Rudy

Directeur Financiële instelling