GROEIMETHODIEK

MKB CANVAS

Maak van je bedrijf een winstgevend systeem

Businesscoach Nederland is de enige organisatie in Nederland die werkt met het Small Business Canvas. In het Nederlands: het MKB Canvas. Dit is een krachtige groeimethodiek waarmee we je bedrijf helpen groeien.

Doe de MKB Scan

Met onze groeiscan breng je snel in kaart hoe jij kunt groeien met jouw bedrijf. Je ontvangt een persoonlijk bedrijfsrapport met concrete handvatten om verbeteringen door te voeren. In 45 vragen ontdek je waar jouw groeikansen en bottlenecks zitten in je bedrijfsgroei.

“Dit is het échte doel: om van je bedrijf een wendbare organisatie te maken waarbinnen mensen tot hun recht komen en er repeterend waarde wordt geleverd aan de markt met zorg voor onze wereld.”

Klantreis – oranje cirkel

verantwoordelijk voor de omzet De hoogte van je omzet staat in direct verband met de geleverde waarde aan de markt. Wanneer je wilt groeien met je bedrijf is het daarom noodzakelijk om een gestroomlijnde klantreis in te richten. Met als einddoel om fans te creëren. Want fans op basis van de juiste marktpropositie maken een zelfstandig groeiend bedrijf mogelijk.

Organisatie – blauwe cirkel

verantwoordelijk voor de winst

Stel dat je morgen twee keer zoveel klanten zou krijgen… kun je dat aan? Hoewel veel ondernemers vooral door willen groeien is de vraag of de timing goed is. Een bedrijf kan namelijk niet groter groeien dan het gebouwde fundament. Het heeft geen zin om meer klanten te krijgen als je organisatie de vraag niet aan kan.

Leiderschap – groene cirkel

fundament voor gezonde groei De groei van iedere organisatie valt of staat met leiderschap. Wanneer het leiderschap in de organisatie een ‘7’ is wordt het onmogelijk om een organisatie te bouwen die een ‘9’ representeert. Op de eerste plaats gaat leiderschap over persoonlijk leiderschap van de ondernemer en het management. Zijn zij in staat om zelf voor te leven wat ze van anderen vragen. Daarna komt het leiding geven aan de organisatie.

PERSOONLIJK BEDRIJFSRAPPORT

Doe de MKB Scan

Drie stappen naar groei

Stap 1: Vul de scan in
In de eerste stap maak je met behulp van de MKB Scan een analyse van je bedrijf. De uitkomst van deze scan is een persoonlijke bedrijfsprestatie-rapport waarin je groei-kansen, bottlenecks en prioriteiten worden weergegeven.

Stap 2: groeigesprek
Ik neem contact met je op om het rapport door te nemen. Samen bespreken we waar groeikansen en bottlenecks zitten voor de groei. Op basis van het gesprek krijg je een persoonlijk voorstel toegestuurd voor een groeitraject op maat.

Stap 3: aan de slag
Samen met mij maak je een plan van aanpak om de verbeteringen in je bedrijf door te voeren en groei te realiseren. Het traject wordt vormgegeven met behulp van praktische stappenplannen die direct leiden naar meetbaar resultaat.